Audi predstavio sportsku verziju modela Q5

Audi je na salonu automobila u Detroitu poprilično aktivan...

Osim koncepta Q8 predstavio je i sportsku verziju aktualnog Q5, koja nosi naziv SQ5. Ovaj SUV pokreće 3,0-litreni V6 TFSI agregat koji isporučuje 354 KS i 500 Nm okretnog momenta. Ubrzanje od 0-100 traje 5,4 sekunde, a najveća brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. 

Audi SQ5

Uz njega stiže osamstupanjski Tiptronic mjenjač, a tu je i Audijev quattro pogon na sva četiri kotača, u cilju ostvarivanja što boljeg prianjanja, a samim time i vozne dinamike. Novina je i sportski diferencijal, koji funkcionira po sustavu Torque Vectoringa, tj. u mogućnosti je da šalje veći okretni moment zadnjim kotačima, kako bi se smanjilo proklizavanje u zavojima.

Audi SQ5

Interijer je obogaćen sportskim sjedalima presvučenim kombinacijom kože i alkantare, a nude se i visokokvalitetna Nappa kožna sjedala s detaljima u obliku dijamanta. Pokraj virtualnog kokpita, SQ5 posjeduje i MMI info-zabavni sustav s displayjem osjetljivim na dodir, dijagonale 8,3 inča.

Audi SQ5

Cijena novog Audija bit će nešto veća u odnosu na prethodnika, a u prodajnim salonima širom Europe očekuje se već u travnju.

Tagovi.

Audi Audi SQ5

Komentari