Chevrolet Corvette C2 Stingray u modernom ruhu Ares Designa

Chevrolet Corvette C2 Stingray u modernom ruhu Ares Designa
foto: Ares Design

Corvette C2 Stingray druga je generacija ovoga prelijepog modela, proizvedena u razdoblju između 1963. i 1967., a tvrtka Ares Design odlučila je ovom starcu "udahnuti" dašak suvremene tehnologije.

Ares

 

Ares Design tvrtka je koja se bavi izgradnjom karoserija, ali i stvaranjem jednih od najspektakularnijih automobila svijeta. Također jedna od grana kojom se ova tvrtka bavi je unapređivanje, odnosno dorađivanje postojećih novih, ali i starih modela poznatih brendova.

 

Ares

 

Ovaj put odlučili su doraditi Corvettu C2 Stingray ugradivši joj novi agregat iz Corvette C6, a riječ je o 6,2-litrenome motoru V6 s 518 "konja". Samom ugradnjom motora iz nove generacije prerada ne bi bila toliko autentična pa su ugradili i novi spremnik i kompletan novi ispušni sustav. Ovjes je preuzet iz modela Corvette C7, a promijenjena je i cijela električna instalacija.

 

Ares

 

Unutrašnjost vozila modernizirana je suverenom tehnologijom, od kožnih električno podesivih sjedala do električno podesivih prozora. Kontrolna ploča nije promijenjena, ali je dodana mogućnost povezivanja putem bluetootha i USB-a. Ugrađen je i potpuno novi zvučni sustav s potpisom "Alpina".

 

Ares

 

Treba napomenuti kako je svaki detalj ručno izrađen, a proizvodnja je trajala čak 146 dana. Početna cijena ovoga ljepotana je oko 400.000 eura.

 

Ares

 

Komentari