Frankfurt 2017: Hyundai i30 N i Kona među najvećim zvijezdama

Frankfurt 2017: Hyundai i30 N i Kona među najvećim zvijezdama
foto: Autostart

Na frankfurtskome salonu upravo je predstavljen novi korejski crossover hit - Hyundai Kona. Predvođen Peterom Schreyerom, vodećim čovjekom globalnoga Hyundaijeva dizajnerskog tima, Kona nudi izbor između dva moderna vrlo učinkovita turbobenzinska motora s velikim okretnim momentom i izvrsnom efikasnošću glede potrošnje goriva. 

Riječ je o motorima 1.0 T-GDI sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i 120 KS te 1.6 T-GDI sa 177 KS i 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom te pogonom na sve kotače. Uz benzince stižu i 1,6-litreni dizelski motori sa 115 i 136 KS.

1
1

Ciljana skupina novoga Hyundaija Kone jeste mlada i urbana nova generacija koja samosvjesno određuje svoj način i stil života, generacija novih ideja. Kona je istinski SUV koji krase progresivan i moderan dizajn i napredne sigurnosne tehnologije.

1

Uz potpuno novi Hyundai Kona stiže i prvi sportski Hyundai u povijesti. Riječ je o modelu i30 N, koji je istinska jurilica s prednjim pogonom i pregrštom snage. Pokreće ga 2,0-litreni turbobenzinac s 250 ili 275 KS, a razvijan je u potpunosti na njemačkome Nordschleifeu.

1

U ekskluzivnom razgovoru s voditeljom Hyundaijeva N odjela Klausom Kösterom otkrili smo kako je glavni cilj u ovome modelu bio postići da automobil bude prije svega zabavan, zatim brz i onda udoban, tim redoslijedom. Ekipa Auto starta krajem ovog mjeseca prisustvovat će i svjetskoj premijeri Hyundaija i30 N, na stazi u talijanskoj Vallelungi.

1

Komentari