Nakon Kodiaqa, stiže manji Karoq - Škodina zamjena za model Yeti

Nakon Kodiaqa, stiže manji Karoq - Škodina zamjena za model Yeti
foto: Škoda

SUV ofenziva češkoga proizvođača se nastavlja - nakon Kodiaqa na tržište stiže manji Karoq, koji platformu dijeli sa SEAT-om Atecom...

Škdoa je upravo lansirala službene 'teasere' netom prije premijere zakazane za 18. svibanj u Stockholmu. Škoda Karoq novi je češki SUV iz VW Grupe, koji je po mehaničkim elementima jednak Yetiju, a dimenzijama je jednak bratskome SEAT-u Ateci. Dizajnom je uvelike nalik većemu Kodiaqu.

Karoq

Sprijeda dominiraju Full LED opcijski farovi, a straga su standardna LED svjetla. Unutrašnjost prati trend Škodina prepoznatljivog dizajna s pregršt vertikalnih linija, pa će u mnogočemu podsjećati na većega brata. 

Karoq
Karoq

Novi Škodin SUV na tržište bi trebao stići krajem godine, a naziv Karoq prati Škodin trend naziva na tematiku Aljaske. Dok je kodiaq vrsta aljaškoga medvjeda, karoq dolazi iz jezika starosjedilaca Aljaske. 

1

Novi češki adut dimenzijama je vrlo sličan SEAT-u Ateci, odnosno dugačak je 4382, širok 1841, a visok 1605 milimetara, s međuosovinskim razmakom 2638 milimetara. Obujam prtljažnika je zavidnih 521 litru. Neke od špijunskih fotografija i snimaka već su procurile u javnost, a nama preostaje čekati 18. svibanj i premijeru u glavnome gradu Švedske.

1

Komentari