Ruski četverosjed idealan je za gradsku gužvu

Mirrow Provocator je mali gradski četverosjed koji je zamišljen u Rusiji. Trebao bi koštati navodno samo 3.500 eura

Jedan od kvalitetnijih i ozbiljnijih projekata automobila koji su se u zadnje vrijeme pojavili u Rusiji je mali gradski automobil Mirrow Provocator. Premda je gradsko vozilo Mirrow Provocator može prevesti četiri odrasle osobe. Ima dorađen dizajn koji izgfleda dosta realističan. Ovako na prvu Mirrow izgleda kao prava mjera za gradske gužve.

Mirrow Provocator

Koncepcija Mirrow Provocatora je zanimljiva. Na svakom boku su četiri vrata koja se podižu, a ne otvaraju bočno, što olakšava ulazak na skučenom prostoru parkinga. Na okomitom repu su velika peta vrata. Mirrow Provocator je kompaktan, dugačak je 2,97 metara, širok 1,98 i visok 2,05 metara. Stražnja vrata imaju otvor 1,7 metara visok i 60 cm širok.

Mirrow Provocator

Čak 50 posto karoserije izrađeno iz reciklirane plastike, dok je unutrašnjost je dizajnirana po uzoru na avion. Kokpit je izuzetno jednostavan i futurističkog dizajna, a na raspolaganju su četiri pojedinačna sjedala između kojih je prolaz u sredini kao u avionu.

Mirrow Provocator

Za pogon se planiraju mali trocilindrični benzinski i dizelski turbo motori, a u planu je i čista električna verzija dosega 400 km. Spominje se cijena od samo 3.500 eura, a možda se radi samo o marketiškom triku, na što sugerira ime 'Provocator'...

Komentari


  • croboy croboy 29. veljače 2016. 16:56

    zanima kad ce doc u hrvatsku ? i sigurno kad dode u HR ce kostat 9 999eura