Šef Ferrarija: Ne smijemo gubiti utrke zbog svjećice od 59 eura

Šef Ferrarija: Ne smijemo gubiti utrke zbog svjećice od 59 eura
foto: Hoch Zwei/DPA/Pixsell

Predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne rekao je da je njegov tim platio cijenu ignoriranja kontrole kvalitete, što je rezultiralo mehaničkim kvarom na Vettelovu bolidu i odustajanjem...

1

"Još ništa nije gotovo", rekao je Marchionne, govoreći kako je prvenstvo Formule 1 još uvijek nerazriješeno. A tome u prilog zasigurno ne ide novonastala bodovna razlika. Nade Sebastiana Vettela u posljednje tri utrke pale su u vodu te je razlika između prvoplasiranoga Hamiltona i njega sad velikih 59 bodova, sa samo četiri utrke do kraja sezone (100 bodova je u igri). 

1

Sve je počelo u Singapuru kada je Vettel sudjelovao u incidentu u prvome zavoju, nakon čega je morao odustati, a agonija se nastavila i u Maleziji gdje je upisao još jedno odustajanje. Tome je pridodao i odustajanje za vikenda u Japanu, kada je Ferrarijev bolid "stao" zbog kvara na svjećicama. Iako je Marchionne istaknuo kako je izuzetno frustriran činjenicom da je svjećica koja košta 59 eura imala tolike posljedice za Ferrari, istaknuo je kako i dalje vjeruje u svoj tim. 

1

"To je bila tehnička glupost koja je imala velike posljedice po bolid koji vrijedi milijune eura. Moramo promijeniti pristup po pitanju komponenata koje koristimo u Formuli 1, jer smo upravo tri puta svjedočili kako takve stvari drastično mogu utjecati na naš rezultat", istaknuo je Marchionne

1

Ferrarijev šef također je ponosno rekao kako vjeruje da je Ferrari trenutačno isti, ako ne i bolji bolid od Mercedesa te da još ima punog toga reći ove sezone. U četiri preostale utrke Vettel bi trebao pobijediti na svima, a Lewis Hamilton odustati (ili završiti izvan bodova) na barem dvije utrke. Sljedeća utrka na rasporedu je 22. listopada, a vozi se za VN Sjedinjenih Država.

1

Komentari