Top secret: Porscheov električni Mission E "uhvaćen" na cesti

Porscheova prva električna limuzina bit će dostupna s tehnologijom preuzetom s trkaćeg automobila 919 Hybrid, a kupcima će se nuditi u nekoliko varijanti snage i dometa...

1

Ove špijunske fotografije otkrile su prvu siluetu budućeg električnog superauta koji bi na tržište trebao stići 2019. godine. U konvoju je s Porscheom viđen i Tesla Model S, pa je prilično jasno na koju nišu kupaca Porsche Mission E cilja. 

1
1

Fotografije pokazuju potpuno crni testni primjerak s nekoliko očitih promjena spram konceptnoga modela Mission E, koji je pokazan 2015. u Frankfurtu. Prednja svjetla podsjećaju na Caymanova, a umjesto "krilnih" vrata vidljiva su kalsična.

1

Pogonski sustav vjerojatno će raspolagati snagom između 400 i 600 "konja", a kapacitet baterije omogućavat će autonomiju 500 kilometara. Pritome će superbrzi punjač napuniti bateriju na 80 posto u otprilike 15 minuta. Ova buduća električna jurilica ima pogon na sva četiri kotača, upravljanje na sva četiri kotača te s mjesta do brzine 100 km/h ubrza ispod 3,5 sekundi.

1

Komentari