Enrico Galliera, čovjek koji odlučuje kome se prodaju automobili Ferrari

Enrico Galliera, čovjek koji odlučuje kome se prodaju automobili Ferrari
foto: KOMO

Mnogi ne znaju da se automobili marke Ferrari ne mogu kupiti "samo tako", posebno oni iz limitiranih serija. Neovisno o tome imate li milijarde eura na računu, postoji čovjek koji procjenjuje i donosi odluku hoćete li postati sretni vlasnik "propetoga konjića"...

1

Čovjek koji donosi konačnu odluku zove se Enrico Galliera i mnogi ga smatraju za jednog od najmoćnijih u autoindustriji. Aktualni direktor marketinga i komercijale ima ovlasti izabrati tko će moći "kapariti" neko od vozila iz ekskluzivnih ograničenih serija.

1

"Imamo mnogo veću potražnju nego ponudu. Zato moramo napraviti kriterije koji nagrađuju dobre mušterije. Vjerujemo da su naše ograničene serije poklon za najbolje kupce", rekao je Galliera.

1

Također govori kako mu je najteži dio posla odbijanje kupaca, što radi svakodnevno. Savršeni primjer je prodaja limitiranoga modela LaFerrari Aperta. Enrico je za Apertu dobio zahtjeve i od onih koji "ne zaslužuju Ferrari" te ih sve redom kontaktirao i odbio.

1

Kaže kako je lako odbiti nove kupce, ali  je puno teže reći "ne" vrlo dobrim i vjernim kupcima, a ponekad i kraljevima. Usto, otkrio je kako od ljudi zaposlenih u Ferrariju ekskluzivno pravo kupnje limitiranih automobila imaju isključivo vozači Formule 1

Komentari