Kolekcija rijetkih sportskih automobila za 53.000 eura

Kolekcija rijetkih sportskih automobila za 53.000 eura
foto: Jalopnik

Riječ je o pet rijetkih Daimlera SP250 s motorom HEMI V8, proizvedenih početkom šezdesetih godina u relativno maloj seriji

 

Kolekcionar automobila, po imenu Ralph, iz Washingtona, pronašao je pet automobila Daimler SP250, na jednom imanju koje je bilo ponuđeno na prodaju. Automobili su dugo bili smješteni na police u skladištu, a za ovaj slučaj javio mu je prijatelj koji živi u blizini imanja.

 

Kolekcija Daimler

 

Prijašnji vlasnik automobila imao je mehaničarsku radionicu za kamione, a ovih pet rijetkih Daimlera SP250 nabavio je još 1970.godine. Nakon njegove smrti, nasljednici su odlučili prodati imanje i sve što e na njemu. Ralph je ispočetka bio zainteresiran samo za trkaći Hilborn HEMI motor V8, koji je također bio na prodaju, ne bi li ga ugradio u svoj "street rod", na kojemu je u to vrijeme radio.

 

Kolekcija Daimler

 

Umijesto da kupi samo motor, Ralph nije mogao odoljeti te je kupio cijelu kolekciju pet Daimlera SP250, koji su se proizvodili između 1959. i 1964. godine, a proizvedeno ih je samo 2645. Modeli o kojima je ovdje riječ imaju upravljač na nama uobičajenoj lijevoj strani, što ih čini još rjeđima.

 

Kolekcija Daimler

 

Na kraju priče Ralph je zaključio kako su ti automobili ipak prevelik projekt za njega, te ih je odlučio prodati. Cijelu kolekciju s pet Daimlera SP250 i hrpom rezervnih dijelova ponudio je za 53.000 eura.

 

Kolekcija Daimler

 

Komentari