Početna Novosti 184 pregleda

20 godina Euro NCAP crash-testova koji spašavaju živote

1
Vidi galeriju 1/6
20 godina Euro NCAP crash-testova koji spašavaju živote 20 godina Euro NCAP crash-testova koji spašavaju živote 20 godina Euro NCAP crash-testova koji spašavaju živote 20 godina Euro NCAP crash-testova koji spašavaju živote 20 godina Euro NCAP crash-testova koji spašavaju živote 20 godina Euro NCAP crash-testova koji spašavaju živote

Prije dva deetljća započeli su crash-testovi novih automobila, a 1800 "razbijenih" auta spasilo je, prema procjenama - 78.000 života

Nezavisna udruga Euro NCAP, osnovana 1997., obilježila je 20 godina postojanja. Zahvaljujući testiranjima auta u sudarima, Euro NCAP je ponukao proizvođače da proizvode sigurnije aute, pa je tako, prema procjenama, spašeno 78.000 života.

1 | Author: EURONCAP foto: EURONCAP

U tome razdoblju provedeno je testiranje 1800 auta, a stalno povećanje sigurnosnih zahtjeva čini aute sigurnijima. S vremenom su testovi postajali sve stroži i zahtjevniji, a osim čvrstoće u konstrukciji napredovali su i elektronički sustavi za povećanje sigurnosti. U svrhu obljetnice EuroNCAP je proveo usporedni crash-test gradskih auta Rovera 100 iz 1997. i Honde Jazz iz 2017. Razlika u sigurnosti je nemjerljiva.

1 | Author: EURONCAP foto: EURONCAP

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.