Početna Novosti 372 pregleda

Afera se nastavlja: Daimler pod istragom njemačkih vlasti

2

Njemačko tužiteljstvo pokrenulo je istragu nad pojedinim zaposlenicima Daimler AG kompanije zbog sumnje o lažiranju rezultata mjerenja emisija štetnih plinova na dizelskim motorima...

Navodne manipulacije na uređajima za mjerenje štetnih emisija u Daimleru ne žele komentirati, ali su potvrdili da s tužiteljstvom imaju potpunu suradnju. Glasnogovornik tužiteljstva rekao je kako se istraga provodi radi utvrđivanja moguće prijevare i lažnoga reklamiranja pojedinih modela. 

1 | Author: Steering News foto: Steering News

Njemački Die Zeit objavio je kako se na nekim Daimlerovim modelima manipuliralo rezultatima da bi se osigurao prolaz na emisijskim testovima. Podsjetimo, prošle su godine najjače njemačke autokompanije - VW, Opel, Audi, Mercedes i Porsche, opozvale više od 600 tisuća automobila u Njemačkoj, nakon što je provedena istraga na više od 50 modela s dizelskim motorima, koja je utvrdila nepravilnosti u radu softvera za kontrolu emisije štetnih plinova.

1 | Author: The Detroit Bureau foto: The Detroit Bureau

Klupko manipulacija na ekološkim testovima polako se odmotava, a istrage diljem Europe i SAD-a obuhvatile su gotovo sve glavne automobilske gigante...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.