Početna Novosti 48 pregleda

AKCIJA: Policija će sutra i prekosutra opet nadzirati brzinu 24h

1
Vidi galeriju 1/5
AKCIJA: Policija će sutra i prekosutra opet nadzirati brzinu 24h AKCIJA: Policija će sutra i prekosutra opet nadzirati brzinu 24h AKCIJA: Policija će sutra i prekosutra opet nadzirati brzinu 24h AKCIJA: Policija će sutra i prekosutra opet nadzirati brzinu 24h AKCIJA: Policija će sutra i prekosutra opet nadzirati brzinu 24h

Više nego svaki treći od dosad 292 poginula sudionika u cestovnome prometu u 2017. život je izgubio zbog prevelike brzine

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Od 6 sati u četvrtak, 23. studenoga, u cijeloj Hrvatskoj policija će provodit pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija traje do 6 sati u petak ujutro. Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. U nadzoru brzine koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U cilju smanjenja stradavanja zbog brzine, a po uzoru na TISPOL-ovu akciju koja se provodi u svim državama istovremeno, ovakva je akcija, ovaj put samo u Hrvatskoj, održana i 18. i 19. listopada. "Pokriće" za pokretanjem tih izvanrednih, odnosno dodatnih kontrola, leži, između ostaloga, u podatku da je 37 posto poginulih na našim cestama, u razdoblju prvih osam mjeseci, život izgubilo zbog prevelike brzine – dakle 81 od 216 poginulih osoba. U međuvremenu, do danas se taj broj svih poginulih popeo na 292.

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Cilj akcije je, osim represivnoga, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega se ovu akciju i unaprijed najavljuje. Pri tom i građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju javiti nadležnoj policijskoj upravi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.