Početna Novosti 24 pregleda

Svjetski hit o kojem svi pričaju, a konkurenciji padaju gaće

Rimac Concept_S
Vidi galeriju 1/8
Svjetski  hit o kojem svi pričaju, a konkurenciji padaju gaće Svjetski  hit o kojem svi pričaju, a konkurenciji padaju gaće Svjetski  hit o kojem svi pričaju, a konkurenciji padaju gaće Svjetski  hit o kojem svi pričaju, a konkurenciji padaju gaće Svjetski  hit o kojem svi pričaju, a konkurenciji padaju gaće Svjetski  hit o kojem svi pričaju, a konkurenciji padaju gaće Svjetski  hit o kojem svi pričaju, a konkurenciji padaju gaće Svjetski  hit o kojem svi pričaju, a konkurenciji padaju gaće

Uz serijski Concept_One, u Ženevi je pokazan i prototip Rimac Concept_S koji rastura svjetsku kremu super automobila snagom od 1384 KS i momentom od čak 1.800 Nm. Do stotke ide za 2,5 sekunde, a potegne do 365 km/h

Rimac Concept_S pokazan je na autosalonu u Ženevi kao svjetska premijera. Ujedno je jedan od uvjerljivo najatraktivnijih izložbenih primjeraka na ovogodišnjem autosalonu u Ženevi te je trenutačno uvjerljivo najjači hit u cijelom svijetu.

Rimac Concept_S | Author: Danijel Tomičić foto: Danijel Tomičić

Radi se o trkaćem automobilu koji ima aerodinamičan paket koji omogućava downforce veći od 30 posto, te osigurava fenomenalan grip.

U odnsou na serijski model mase je smanjena za 50 kg. Manja masa, više snage i momenta te uz više downforcea i gripa rezultira super visokim performansama. Koriste se gume Pirelli P Zero Trofeo R što uz Torque Vectoring System daje gotovo savršen ležanje i stabilnost tijekom vožnje.

Rimac Concept_S | Author: Danijel Tomičić foto: Danijel Tomičić

Svaki od četiri elektromotora u Rimac Concept_S ima čak 25 posto veću snagu, što uz smanjenje mase od 50 kg odlično utječe na performanse. Najveća snaga sustava je 1384 KS uz ogroman najveći okretni moment 1.800 Nm. Rimac Concept_S ubrzava s mjesta do 100 km/h za 2,5 sekunde, do 200 km/h mu treba 5,6 sekundi, a na 300 km/h je za 13,1 km/h. Potegne do 365 km/h.

Rimac Concept_S | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.