Početna Novosti 27 pregleda

Audijev hibridni trkač spreman za Le Mans

AUDI R18 E-TRON QUATTRO
Vidi galeriju 1/2
Audijev hibridni trkač spreman za Le Mans Audijev hibridni trkač spreman za Le Mans

Audi je predstavio novu snažniju i štedljiviju verziju trkaćeg bolida Audi R18 e-tron quattro kojom namjerava u 2016. godini vratiti titulu najboljeg na Le Mans utrci

Audi je s hibridnim trkaćim automobilom Audi R18 e-tron quattro od 2012. do 2014. pobjeđivao na legendarnoj maratonskoj utrci 24 sata Le Mansa. Ove, 2015. godine, ukupnu pobjedu mu je preoteo automobil Porsche 919 Hybrid. Šefovi u Ingolstadtu odlučili su da u sezoni 2016. vrate titulu u svoje dvorište, a to će pokušati ostvariti novom značajno poboljšanom verzijom trkaćeg automobila Audi R18 e-tron quattro za koji sami konstruktori govore kako će to biti Audijev najsnažniji, ali i najštedljiviji, trkaći automobil ikad napravljen.

AUDI R18 E-TRON QUATTRO | Author: AUDI foto: AUDI

Da bi se napravio opet pobjednički bolid, aerodinamika je značajno poboljšana, u konstrukciji su korišteni još lakši materijali, a tu je i novi dizelski hibridni sustav kao pogonska jedinica. Nove su i litij-ionske baterije većeg kapaciteta i bolje iskoristivosti, dok je TDI motor otpimiziran po pitanju efikasnosti. Ove sezone koristio se hibridni pogon od 4.0 TDI motora sa 600 KS koji je svoju snagu i moment isporučivao na stražnje kotače, dok je elektromotor snage 200 kW (270 KS) pokretao prednje kotače. Pri tom je bolid imao težinu od samo 870 kg. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.