Početna Novosti 101 pregleda

Auto od 270.000 dolara kao ultimativni dodatak za jahtu

Marine Mono
Vidi galeriju 1/3
Auto od 270.000 dolara kao ultimativni dodatak za jahtu Auto od 270.000 dolara kao ultimativni dodatak za jahtu Auto od 270.000 dolara kao ultimativni dodatak za jahtu

Marine Mono teži 580 kg zbog lakšeg transporta, dijelovi od metala su otporni na hrđu, a elektronika je zaštićena od korozije i vlage te zraka zasićenog soli

Kad ste bogati i imate luksuznu jahtu, zasigurno ćete je opremiti i najboljom opremom. Jet-ski, tobogani, trampolin... samo su neke od skupih igračaka koje bogataši u takvim prilikama vole imati uza sebe. 

No, što kada jahta pristane? Tada bi vam zasigurno super odgovarao još jedan luksuzni primjerak - Mono, superlagani automobil dizajniran za zabavu. 

Ian Briggs i njegova tvrtka Automotive Company napravili su automobil koji teži samo 580 kg, ima samo jedno sjedalo i usmjeren je na ekstremne sportove, piše portal 24sata..

Marine Mono | Author: Briggs Automotive Company foto: Briggs Automotive Company

- Mono nema nikakvu transportnu funkciju. Dizajnom smo htjeli kreirati ovaj automobil kao dio sportske opreme za ekstremni sport - istaknuo je Briggs, ne skrivajući da je njihov proizvod namijenjen samo bogatoj klijenteli i to prvenstveno vlasnicima jahti. 

Marine Mono je model takvog vozila, optimiziran da bude prenošen na jahtama. Dijelovi od metala su otporni na hrđu, a elektronika je zaštićena od korozije i vlage te zraka zasićenog soli. Vozilo se lako i brzo može ukrcati i istovariti. 

Marine Mono | Author: Briggs Automotive Company foto: Briggs Automotive Company

Namjena mu nije da bogatašima bude prijevozno sredstvo, za to već imaju limuzine, nego više za zabavu i obijesnu vožnju, a pogodan je za vožnju i po cesti i po off road terenu. 

Pogoni ga 4-cilindrični motor od 280 konjskih snaga. Brzinu od 100 km/h može doseći za 2,8 sekunde, a maksimalna mu je brzina čak 270 km/h. 

Obavezna oprema u vožnji je kaciga jer je vjetrobransko staklo bilo jednostavno preteško za takvo vozilo. 

Poput samog vozila i cijena je - luksuzna. Za ovu igračku potrebno je platiti 195.000 dolara za osnovni model, no s ugrađenom opremom iznosi bliže oko 270.000 dolara. Navodno ih se planira napraviti tek nekoliko kako bi imali i ekskluzivnost.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.