Početna Novosti 269 pregleda

Obnova Automotodroma Grobnik danas službeno započela

1
Vidi galeriju 1/9
Obnova Automotodroma Grobnik danas službeno započela Obnova Automotodroma Grobnik danas službeno započela Obnova Automotodroma Grobnik danas službeno započela Obnova Automotodroma Grobnik danas službeno započela Obnova Automotodroma Grobnik danas službeno započela Obnova Automotodroma Grobnik danas službeno započela Obnova Automotodroma Grobnik danas službeno započela Obnova Automotodroma Grobnik danas službeno započela Obnova Automotodroma Grobnik danas službeno započela

Nakon brojnih najava i pokušaja tijekom prošlih, a i ove godine, uprava piste službeno je otvorila početak radova na obnovi jedine trkaće staze u Hrvatskoj

1 | Author: FB/Marin Ivanov foto: FB/Marin Ivanov

Projekt je vrijedan 9,5 milijuna kuna, a Automotodrom je osigurao kompletno financiranje – namjenski kredit kod Privredne banke u iznosu sedam milijuna kuna i vlastitih 2,5 milijuna kuna – najavio je direktor Automotodroma Grobnik Zdenko Šantić, na tematskoj sjednici Općinskoga vijeća Čavle. Šantić je za 10. prosinca najavio i potpisivanje ugovora s izvođačima radova, njih šest, te kazao kako će radovi biti završeni najkasnije do 25. ožujka, a provodit će se u sedam faza. - piše SEEbiz

1 | Author: PINIA foto: PINIA

 Prvih pet faza ne ovisi o vremenskim uvjetima i one će biti realizirane do 20. veljače, a posljednje dvije faze, koje obuhvaćaju polaganje novog asfalta, potrajat će još mjesec dana. Naime, za asfaltiranje su potrebni posebni vremenski uvjeti pa smo angažirali i Državni hidrometeorološki zavod, koji će nas tjedno, a pretkraj radova i dnevno informirati o vremenskoj prognozi. Kompletnu tehničku dokumentaciju za radove i za provedbu natječaja izradila je tvrtka Rijekaprojekt iz Rijeke, a angažiran je i talijanski konzultant – kazao je Šantić.

PGS-ovac Marko Sobotinčić kritizirao je Upravu Automotodroma što je, prema njegovim riječima, u 10 godina uprihodovala 150 milijuna kuna, a u istome vremenskom razdoblju u Automotodrom uložila svega 27 milijuna kuna.

1 | Author: Panoramio foto: Panoramio

Prilog s RTL Televizije pogledajte OVDJE

Automotodrom Grobnik poznat je po brojnim automoto manifestacijama, a najviše po održavanju svjetskoga prvenstva utrka motocikala s prikolicom - FIM World Sidecar Championship te FIM Alpe Adria, međunarodnoga motoprvenstva pod pokroviteljstvom krovne motociklističke organizacije FIM Europe.

Grobnik | Author: Goran Kovacic/PIXSELL foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Asfalt star 39 godina je pred raspadom i mnogi vozači se žale na pukotine u podlozi diljem piste.

Grobnik | Author: Goran Kovačić/PIXSELL foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Vjerujemo kako su svi fanovi oktanskih manifestacija oduševljeni ovom novošću te da će Grobnik ovom modernizacijom postati još atraktivnija lokacija za domaće i strane vozače.

Grobnik | Author: Lario Tus/HaloPix/PIXSELL foto: Lario Tus/HaloPix/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.