Početna Novosti 26 pregleda

BMW-ov plan elektrodominacije: Želi postati tehnološki lider

1
Vidi galeriju 1/7
BMW-ov plan elektrodominacije: Želi postati tehnološki lider BMW-ov plan elektrodominacije: Želi postati tehnološki lider BMW-ov plan elektrodominacije: Želi postati tehnološki lider BMW-ov plan elektrodominacije: Želi postati tehnološki lider BMW-ov plan elektrodominacije: Želi postati tehnološki lider BMW-ov plan elektrodominacije: Želi postati tehnološki lider BMW-ov plan elektrodominacije: Želi postati tehnološki lider

Ovako se prema BMW-ovim vizijama režu troškovi, električna vozila guraju na velika vrata u masovnu proizvodnju, a kupcima pruža točno ono što žele. Od 2021. bilo koji BMW-ov model poželite moći ćete birati potpuno električni motor, hibrid ili pak klasični pogon na fosilna goriva

1 | Author: BMW foto: BMW

BMW nikada nije krio svoje ambicije da se pozicionira u sam vrh proizvodnje električnih automobila. Prije četiri godine, dok su drugi proizvođači razmišljali hoće li proizvesti hibrid ili dva, BMW je plasirao svoj "i" brend, koji je bio svojevrstan kockarski pothvat. Prodaja je bila skromna, a krivulja razvoja bila je uzlazna. Sada, četiri godine kasnije, kada je električna revolucija u punome zamahu, BMW je prikupljeno iskustvo odlučio pretočiti u novi plan e-mobility.

1 | Author: BMW foto: BMW

Automobil s naslovne fotografije nosi ime Vision Dynamics Concept, odnosno i5. Dizajniran je za velike brzine i autonomiju 600 - 700 km, a zaživjet će 2021. godine. Cijela obitelj "i" nastavit će njegovati stil radikalnoga dizajna i futurističkog oblika karoserija, a platforma i pogon će biti identični na svim budućim električnim automobilima iz standardne ponude. Činjenica je kako BMW ne zna kako će se točno razvijati potražnja automobila s unutarnjim izgaranjem, hibridima i električnim automobilima u ljedećim godinama, no to mu nije ni bitno.

1 | Author: BMW foto: BMW

Ako potražnja za određenom vrstom automobila naglo poraste, zbog novih zakonskih propisa naprimjer, BMW će fokus usmjeriti više na tu određenu vrstu automobila. Koristeći ovakav pristup, u BMW-u kažu kako će do 2025. godine imati 25 elektrificiranih automobila, što hibrida, što potpuno električnih vozila. Trenutačno ih imaju sedam.

1 | Author: BMW foto: BMW

Do 2021. godine motor, mjenjač i elektronika bit će smješteni u manje i laganije jedinice, a zahvaljujući modularnoj arhitekturi svih bitnih dijelova, u ponudi će biti razne opcije i kombinacije motora i baterija, pa će kupci moći kombinirati i konfigurirati automobil s performansama, pogonom i autonomijom po vlastitoj želji.

1 | Author: BMW foto: BMW

Od 2021. godine električni automobili više se neće smatrati egzotikom, a kako stvari stoje, bilo koji BMW-ov model poželite moći ćete birati potpuno električni motor, hibrid ili pak klasični pogon na fosilna goriva.

1 | Author: BMW foto: BMW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.