Početna Novosti 46 pregleda

BMW svom silinom navalio na Teslu

bmw i8 koncept spyder
Vidi galeriju 1/6
BMW svom silinom navalio na Teslu BMW svom silinom navalio na Teslu BMW svom silinom navalio na Teslu BMW svom silinom navalio na Teslu BMW svom silinom navalio na Teslu BMW svom silinom navalio na Teslu

I15, s najmanje 420 KS, pojavit će se dvije godine prije nego pompozno najavljivani Teslin projekt elektroroadstera, koji je Elon Musk odlučio predstaviti 2020. godine

Harald Kruger, predsjednik Upravnog odbora BMW-a, na press-konferenciji je potvrdio ono što se zapravo već neko vrijeme znalo - BMWi8 u kabriolet verziji pojavit će se na tržištu već 2018. godine

bmw i8 koncept spyder | Author: BMW foto: BMW

Na simboličnoj razini ovo je, zapravo, iznimno važna odluka, jer ne samo što najavljuje pojavu posve novoga hibridnog cestovnog bolida, već je i svojevrsna poruka cijelom industrijskom svijetu koji sve veći značaj pridaje izradi automobila na alternativne pogone. I ne samo to, bačena je to rukavica nikome drugome nego Tesli, tvornici koja sve agresivnije nastupa i ugrožava teško stjecane pozicije konvencionalne autoindustrije. Ni manje ni više, ovaj bavarski novitet ide ravno pod noge burno najavljivanome Teslinu roadsteru koji Elon Musk najavljuje tek za 2020. Već sam timing dovoljno govori za sebe, za nevjerojatnu samouvjernost Bavaraca uloženu u projekt i teritorij koji su Amerikanci kanili osvojiti isključivo za sebe.

bmw i8 koncept spyder | Author: BMW foto: BMW

Harald Kruger izrekao je i kodno ime budućega supersportaša iz Munchena. Ime mu je različito od kupeovskog i8, no jednako je tako nemaštovito. Nova zvijezda s “bijelo-plavim bubrezima” zvat će se I15, ma što to značilo.

bmw i8 koncept spyder | Author: BMW foto: BMW

Kao što je poručio BMWBLOG i budući roadster posjedovat će iste elektro i benzinske motore. Sistemska snaga elektromotora i pripadajućega mu konvencionalnog 1,5-litrenoga turbobenzinca mogla bi nadrasti i 420 konjskih snaga. Kruger je najavio ubojitije performanse i zbog očekivanoga smanjenja težine baterija, a i o autonomiji je govorio, kako mora biti u skladu s autonomijama koje posjeduju klasični automobili pogonjeni benzinskim motorima.   

bmw i8 koncept spyder | Author: BMW foto: BMW

Komentari 0

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Autostart.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Autostart.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jackero

    kakav blesav natpis...

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.