Početna Novosti 39 pregleda

Britanski McLaren ima velike planove

mclaren planovi
Vidi galeriju 1/3
Britanski McLaren ima velike planove Britanski McLaren ima velike planove Britanski McLaren ima velike planove

McLaren u 6 godina planira predstaviti 15 novih modela, a u to će uložiti 1,3 milijarde eura

U posljednje vrijeme britanskom proizvođaču supersportskih automobila ide zaista dobro pa sada velikim ulaganjima žele zadržati pozitivan trend. Potpuno novi modeli ili varijacije na već poznate modele biti će prezentirani do 2022. godine.

mclaren planovi | Author: McLaren foto: McLaren

Što se tiče podatka o 1,3 milijarde eura, taj novac će biti uložen u izgradnju novih pogona koji bi, prema riječima McLarenovog izvršnog direktora Mikea Flewitta, poslužio za stvaranje štedljivijih eko-friendly automobila. Naime, njihova ideja je reducirati ispušne plinove na otprilike 121 g/km te spustiti potrošnju goriva na 5 l/100 km. To je naravno jedino moguće ako će proizvoditi hibridne automobile. Na kraju krajeva, u McLarenu i jesu obećali da će im do 2022. polovica automobila koje će proizvoditi biti hibridi.
Također iz McLarena cure informacije kako bi se radilo na novom V6 motoru koji bi bio optimiziran za hibridnu aplikaciju.  

mclaren planovi | Author: McLaren foto: McLaren

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.