Početna Novosti 20 pregleda

Čak 97% turbodizelaša zagađuje više nego što bi smjelo

dizeli lažu
Vidi galeriju 1/3
Čak 97% turbodizelaša zagađuje više nego što bi smjelo Čak 97% turbodizelaša zagađuje više nego što bi smjelo Čak 97% turbodizelaša zagađuje više nego što bi smjelo

Posljednja studija pokazuje kako zamalo svi moderni automobili pokretani turbodizel motorima ne zadovoljavaju zakonske norme

Dizelaši su u Europi i dalje najomiljeniji zbog svoje ekonomičnosti, ali studija koju je provela agencija EA (Emission Analytics), potaknuta posljednjim opozivom njemačkih 'dizelaša' (630.000 vozila), pokazala je nevjerojatne rezultate.

dizeli lažu | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Gotovo svi automobili s turbodizel pogonom ne zadovoljavaju standarde o emisiji štetnih plinova. Studija je obuhvaćala 250 modela automobila koji se voze europskim prometnicama. Zanimljivo je kako su se Volkswagenova vozila, koja su došla na hrđav glas Dieselgate aferom, pokazala najmanje štetna za okoliš. Ispitivanje je provedeno na istoj ruti u južnozapadnom Londonu, s istim vozačima, u istom danu i s istom količinom goriva u rezervoarima.

dizeli lažu | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Dakle, moguće je proizvesti čisti dizel motor, ali većina proizvođača to jednostavno ne uspjeva provesti u djelo. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.