Početna Novosti 107 pregleda

DeLorean snimljen u Zagrebu: Tko nam je to stigao iz 1985.?

DeLorean snimljen u Zagrebu
Vidi galeriju 1/2
DeLorean snimljen u Zagrebu: Tko nam je to stigao iz 1985.? DeLorean snimljen u Zagrebu: Tko nam je to stigao iz 1985.?

Legendarni automobil iz kultne filmske franšize 'Povratak u budućnost' snimljen je usred hrvatske prijestolnice. Sada je samo pitanje tko nam je došao iz - prošlosti?

Ako su moji proračuni točni, kad ova beba postigne 88 milja na sat (141 km), vidjet ćeš neka ozbiljna sr...., kaže dr. Emmet Brown prijatelju Martyju McFlyu u filmu “Povratak u budućnost”. Ubrzo automobil uz škripu guma i eksploziju nestaje u budućnosti dok za sobom ostavlja tragove od plamena.

Čitatelj 24sata u jednom je zagrebačkom kvartu snimio upravo tu legendu na četiri kotača, automobil koji je rasplamsao maštu brojnih generacija još od 1985. godine, kada je snimljen prvi od tri 'Povratka u budućnost', piše portal 24sata.

Čini se kako je pri putovanju kroz vrijeme naišao na određene probleme s obzirom da je njegov vlasnik morao pozvati vučnu službu. No, tako to nekako i bude u Hrvatskoj onima koji gledaju naprijed - potrebna im je vučna služba. A kako će pak vlasnik do rezervnih dijelova, na to uopće ne želimo pomišljati. 

DeLorean snimljen u Zagrebu | Author: Čitatelj 24sata foto: Čitatelj 24sata

Vozilo je u jednom trenutku bilo parkirano kraj jedne tvrtke na Knežiji, ali tamo nam nisu željeli potvrditi niti zanijekati da su ga vidjeli. Jučer su ga vidjeli i na Europskom trgu. Na Facebook stranici “Uživo s hrvatskih prometnica” pojavio se komentar koji tvrdi da će se vozilo koristiti za snimanje filma u Velikoj Gorici, dok je jedan korisnik u šali napisao kako je “Došao u Hrvatsku i zaglavio u njoj”. 

Iako je DeLorean DMC-12 takoreći treća zvijezda filma, u stvarnosti nije doživio svijetlu budućnost. Tvrtka DeLorean osnovana je 1975. Utemeljio ju je američki biznismen John Delorean. 

Iako je dizajn vozila bio ispred svojega vremena s karoserijom od nehrđajućeg čelika i vratima u obliku galebovih krila, automobili su bili loši i stalno su se kvarili. Proizvedeno ih je oko 9000, a tvrtka je otišla u stečaj već 1982.

Pod punim imenom 'DeLorean DMC-12', to je bio jedini model koji je tvrtka ikada proizvela prije nego što je bankrotirala usred jedne od najvećih kriza koje su ikad pogodile američko tržište automobila. Unatoč tome, pojavljivanje u filmovima 'Povratak u budućnost', DeLoreanu je osigurala - besmrtnost. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.