Početna Novosti 236 pregleda

Dok Tromblon prijeti brodicama, Slovenci uzvraćaju s kopna

1
Vidi galeriju 1/4
Dok Tromblon prijeti brodicama, Slovenci uzvraćaju s kopna Dok Tromblon prijeti brodicama, Slovenci uzvraćaju s kopna Dok Tromblon prijeti brodicama, Slovenci uzvraćaju s kopna Dok Tromblon prijeti brodicama, Slovenci uzvraćaju s kopna

U prosincu su naši alpski susjedi vojni vozni park povećali terenskim automobilima Toyota MMV Survivor Land Cruiser

1 | Author: Bruno Toič; Slovenska vojska foto: Bruno Toič; Slovenska vojska

Prošloga mjeseca u susjednoj Sloveniji obavljena je vojna nadgradnja 91 civilne Toyote Land Cruiser 2,8 D, posredovanjem slovenskoga uvoznika Toyota Adria, a u austrijskoj tvrtki s dugogodišnjim iskustvom na području proizvodnje i prenamjene vozila za potrebe vojske i policije. Za to je potrošeno oko 6,9 milijuna eura

1 | Author: Bruno Toič; Slovenska vojska foto: Bruno Toič; Slovenska vojska

U automobile su, uz osnovnu 12-voltnu, ugradili dodatnu 24-voltnu električnu instalaciju s dodatnim alternatorom. Toyote MMV Survivor Land Cruiser, obojene maslinasto zelenom bojom, nadograđene su ojačanim podvozjem, izrazito terenskim 17-inčnim gumama, zaštitom motora i mjenjača, zaštitnim okvirom na prednjemu dijelu - "bull-barom" , krovnim prtljažnikom, stepenicama na pragovima, vučnom kukom i s pet spremnika za jurišne puške FN F 2000 S za pet vojnika koji se voze u automobilu.

1 | Author: Bruno Toič; Slovenska vojska foto: Bruno Toič; Slovenska vojska

Najveća brzina ovakveToyote je 175 km/h, od tla je uzdignuta 21,5 cm, najveća dozvoljena masa je 3250 kg, nosivost 800 kg, a mogu se kretati kroz vodu duboku do 60 cm te uz nagibe do 45 %. Posve je sigurno da ćemo ih imati prilike vidjeti "uživo" i u Hrvatskoj, odnosno na Sv. Geri, koju, čini se, Slovenska vojska ne kani uskoro napustiti. A vjerojatno i na mnogim drugim lokacijama uz hrvatsko-slovensku granicu.

1 | Author: Slovenska vojska foto: Slovenska vojska

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.