Početna Novosti 118 pregleda

Veliki uspjeh: Ford Mustang najprodavaniji je sportski automobil na svijetu

1

U 2016. tvrtka Ford zabilježila je rekordan uspjeh svojega legendarnog modela, a navode da je diljem svijeta prodano čak 150 tisuća ovoga modela sportskog auta...

Amerikanci su naveli da je kupcima isporučeno više od 150.000 primjeraka Mustanga, a od toga više od 45.000 je prodano izvan SAD-a. Planetarni uspjeh mogu zahvaliti prodaji u čak 140 zemalja, a ove će godine Mustang biti dostupan i u 6 više. Također, ovo je prvi Mustang koji se službeno mogao kupiti van SAD-a, a sasvim je izvjesno da je to bio jedan od ključnih faktora ovog uspjeha. 

1 | Author: Ford foto: Ford

Mustang je pokorio kinesko i njemačko tržište, gdje je postao najprodavaniji sportski automobil na tržištu, a ove nas godine očekuje i facelift redizajnirana verzija. Promjene koje su zadesila američkoga sportaša odnose se na prednja svjetla i branik, te drugačije 'haube' i zadnja svjetla.

Također, iz ponude je izbačen 3,7-litreni V6 motor, tako da će kupcima biti dostupni isključivo 5.0 V8 motor i 2,3-litreni EcoBoost četverocilindraš. Prodaja novoga modela počinje ove jeseni.

1 | Author: Ford foto: Ford 1 | Author: Ford foto: Ford

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.