Početna Novosti 60 pregleda

Good Design je nagradio tri Kijina modela:

KIA Sorento
Vidi galeriju 1/3
Good Design je nagradio tri Kijina modela: Good Design je nagradio tri Kijina modela: Good Design je nagradio tri Kijina modela:

Good Design je nagradio čak tri najnovija Kijina modela. Sorento, Optima i Trail’ster nagrađeni su u kategoriji prijevoznih sredstava

KIA je za čak tri svoja najnovija modela – veliki SUV Sorento, limuzinu Optima i koncept Trail’ster (nastao na osnovi modela Soul) osvojila prestižne nagrade Good Design 2015 u kategoriji prijevoznih sredstava. To je druga godina za redom da je Kia dobila priznanja Good Design za tri svoja modela. Prošle godine bili su nagrađeni luksuzna limuzina Kia K900 (na nekim tržištima se pojavljuje pod imenom ‘Quoris’), električni Soul EV i koncept GT4 Stinger.

KIA Trail'ster | Author: KIA foto: KIA

Good Design žiri, kojeg čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji pokrivaju dizajn, Kijine modele ocjenjivao je na osnovi različitih kriterija – inovativnog dizajna, nove tehnologije, oblika, materijala, izrade, koncepta, upotrebljivosti, energetske učinkovitosti i ekološke osjetljivosti. Kijin globalni dizajnerski odjel, koji od 2006. godine vodi Peter Schreyer, dobitnik je brojnih priznanja za dobro obavljen i inovativan rad, kao i za doprinos Kijinom neprekidnom rastu posljednjih godina. 

KIA Optima | Author: Kia foto: Kia

Good Design nagrada dodjeljuje se već 65 godina te je najstarije i najprestižnije svjetsko priznanje. Nagrade Good Design dijele se od 1950. godine i nagrađuju najinovativnija i najnovija dizajnerska rješenja s područja industrije, proizvoda i grafike iz cijelog svijeta. Svake godine nagrađuju se dizajneri i proizvođači iz 50-ak zemalja, a u svojoj dugogodišnjoj povijesti nagrađivali su različite proizvode – od spajalice za papir pa sve do Boeinga 787 Dreamliner i NASA-inog svemirskog broda.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.