Početna Tech 416 pregleda

Goodyear razvija posebne gume za električna vozila

1

Nije upitno jesu li gume gotovo najvažniji segment jednoga vozila, a čini se kako je s razvitkom električnih vozila treba usavršiti i gume koje će odlično obavljati zahtjevnu zadaću jednog “strujaša“

Goodyear je pripremio prototip novih guma EfficientGrip Performance, koji je opremljen tehnologijom ElectricDrive. Upravo te gume odlično udovoljavaju zahtjevima električnih vozila, ali i korisnika. Omogućavaju tihu vožnju s manjim otporom kotrljanju.

1 | Author: GOODYEAR foto: GOODYEAR

Sve su strože regulative kojima se pokušava ograničiti emisija štetnih plinova, a automobilske gume jedan su od važnih faktora. Zbog specifičnosti izrade električnih vozila, Goodyear je ustanovio kako se klasične gume na električnim vozilima troše 30 posto brže zbog snažnog i trenutačnog okretnog momenta ali i dodatne težine vozila zbog baterija.

1 | Author: GOODYEAR foto: GOODYEAR

Kupcima takvih vozila na umu su ekonomičnost i što manja potrošnja, pa je cilj razvitak guma sa što manjim otporom pri kotrljanju. To uvelike pridonosi manjoj potrošnji struje, a to je važno i zbog još uvijek nedovoljnog broja punionica na frekventnim mjestima. Također, valja naglasiti kako električna vozila ne proizvode gotovo nikakvu buku pa se to očekuje i od njihovih guma. Već spomenuti proizvođač očekuje kako će ovu gumu predstaviti sljedeće godine, a prva će testiranja reći ima li u stvarnim uvjetima značajnije razlike u odnosu na dosadašnje klasične gume.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Autostart.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Autostart.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • hrvoje.doresic

    Bravo! Sjajan članak

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.