Početna Novosti 13 pregleda

Hamilton pobijedio u Austinu i obranio naslov prvaka svijeta!

FORMULA 1
Vidi galeriju 1/3
Hamilton pobijedio u Austinu i obranio naslov prvaka svijeta! Hamilton pobijedio u Austinu i obranio naslov prvaka svijeta! Hamilton pobijedio u Austinu i obranio naslov prvaka svijeta!

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton je novi-stari svjetski prvak u Formuli 1. Britanac je slavio na Velikoj nagradi SAD-a ispred Rosberga i Vettela te osigurao naslov...

Lewis Hamilton obranio je naslov svjetskog prvaka u Formuli 1 pobjedom u Velikoj nagradi Sjedinjenih Država u Austinu tri utrke prije kraja sezone. Bila mu je to 43. u karijeri, čime je samostalno izbio na treće mjesto vječne ljestvice, iza Alaina Prosa(51) i Michaela Schumachera (91), piše portal 24sata.

Vozač Mercedesa potvrdio je treću titulu u karijeri, čime se izjednačio s Jackiejem Stewartom kao najuspješniji britanski vozač svih vremena. Na vječnoj ljestvici došao je na peto mjesto, u društvo Brabhama, Stewarta, Laude, Piqueta i Senne.

- Hvala svima vama koji ste došli i ostali ovdje usprkos kiši. Ništa ne bih mogao učiniti bez potpore momčadi, bila je nepogrešiva. Volim vas, dečki - rekao je Hamilton na ceremoniji proglašenja pobjednika u društvu Eltona Johna.

Dvije i pol sekunde za Hamiltonom u cilj je ušao njegov momčadski kolega Nico Rosberg, dok je treći bio još jedan Nijemac, Sebastian Vettel (+3,8 sekundi), koji je napravio veliki napredak s 13. startne pozicije.

FORMULA 1 | Author: Adress Latif/Reuters/PIXSELL foto: Adress Latif/Reuters/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.