Početna Novosti 89 pregleda

I pametni auti se sudaraju: Googleov auto imao 11 sudara

AUTONOMNA VOZILA
Vidi galeriju 1/3
I pametni auti se sudaraju: Googleov auto imao 11 sudara I pametni auti se sudaraju: Googleov auto imao 11 sudara I pametni auti se sudaraju: Googleov auto imao 11 sudara

U 11 sudara koliko su imali Googleovi pametni automobili nitko nije bio ozlijeđen, a čak sedam puta netko se u njih zabio dok su bili na semaforima, kažu iz Googlea

Iz Googlea su objavili kako su njihovi automobili bez vozača dosad sudjelovali u 11 prometnih nesreća, ali niti jednu nisu oni skrivili tijekom šest godina, koliko traje projekt. Kako piše 24sata.hr timovi vozača koji testiraju flotu od 20 vozila dosad su s njima prešli čak 2,7 milijuna kilometara, bez da su se oni zabili u neko vozilo, napisao je Chris Urmson na Mediumu. Voditelj programa je dodao i da nitko u tim nesrećama nije ozlijeđen. 

- Ako provedeš dosta vremena na cesti, nesreća će se dogoditi bio ti u običnom ili samovozećem autu – navodi.

AUTONOMNA VOZILA | Author: Google foto: Google

U Googleove automobile ljudi su se sedam puta zabili straga, a uglavnom se radi o sudarima na semaforima, prenosi Reuters.

- Napravit ćemo još tisuće kilometara kako bi bolje razumijeli obične incidente zbog kojih mnogi od nas ne vole svakodnevnu vožnju i nastavit ćemo razvijati automobil koji nas može zaštititi od tog tereta - napisao je Urmson.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.