Početna Novosti 69 pregleda

Izabran motor godine - Ferrarijev 3,9-litreni V8 biturbo iz modela 488 GTB

1

Žiri s 58 članova iz tridesetjedne države izabrao je International Engine Of The Year, a titula najboljega odlazi u Ferrarijeve ruke...

U ovogodišnjem izboru osim sveukupno najboljega birali su se i najbolji motori u više različitih kategorija. Ukupnu pobjedu odnio je spomenuti 3,9-litreni V8 biturbo ugrađivan u modele 488 GTB i 488 Spider, a isti je motor proglašen najboljim u još dvije kategorije: Performance Engine (performanse) i kao najbolji u kategoriji s volumenom između 3.0 i 4.0 litre.

1 | Author: Ferrari foto: Ferrari

U Maranello ide još jedna titula - za najbolji motor s obujmom većim od 4 litre. To priznanje pripalo je Ferrarijevu 6,3-litrenom atmosferskom V12 motoru. Hondin 3,5-litreni V6 iz najnovije NSX pobjednik je u kategoriji New Engine (novi motor), a Tesla je najbolja u kategorijama Green Engine i Electric Powertrain. 

1 | Author: IEOTY foto: IEOTY

Porsche je ove godine zabilježio pobjede u dve kategorije, onoj obujma između 1.8 i 2.0 litre, kao i u kategoriji između 2.5 i 3.0 litre.

1 | Author: CarExpo foto: CarExpo

Najbolji agregat s obujmom ispod jedne litre je Fordov 1.0 EcoBoost (999 cm3), slijedi ga 1,2-litreni turbomotor s tri cilindra iz francuske PSA grupe (pobjeda u kategoriji 1,0 do 1,4 litre), a najboljim u konkurenciji auta s obujmom od 1,4 do 1,8 litre pokazao se BMW-ov 1,5-litreni turbomotor s tri cilindra, koji se ugrađuje u hibridni i8 model.

Komentari 0

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Autostart.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Autostart.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjetarukosi

    nama rvatima su najbolji oni iz dizelgejta agregati

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.