Početna Novosti 33 pregleda

Izbjegnite gužve na cestama za produženi vikend

PROMETNA PROGNOZA ZA 1. SVIBNJA
Vidi galeriju 1/2
Izbjegnite gužve na cestama za produženi vikend Izbjegnite gužve na cestama za produženi vikend

Hrvatski autoklub objavio je prognozu cestovnog prometa uslijed predstojećeg Međunarodnog praznika rada 1. svibnja, koji će nekim vozačima predstavljati produženi vikend budući da je praznik u petak.

Iako se očekuje lošije vrijeme i kiša, mnogi će ipak odlučiti napustiti svoje mjesto stanovanja i otputovati na neko drugo odredište bilo u planinama, bilo na moru. Pojačan promet očekujemo već u četvrtak, prijepodne u gradskim središtima, a poslijepodne na glavnim cestovnim pravcima. Osobito na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga odnosno mora, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, te na državnim cestama D1 Lička magistrala i D8 Jadranska magistrala. Tijekom popodneva pojačan promet bit će i u trajektnim pristaništima i lukama (Valbiska, Brestova, Stinica, Prizna, Zadar i Split), u blizini turističkih središta na obali, osobito u Istri.

Veći broj vozila očekuje se iz smjera susjedne nam Slovenije, pa će na graničnim prijelazima Macelj i Bregana biti pojačan promet, kao i na graničnim prijelazima u Istri (Kaštel i Plovanija) i Primorsko-goranskoj županiji (Rupa i Pasjak). Tijekom 1. svibnja, gužve se, osim na glavnim cestovnim pravcima, te na cestama u blizini turističkih središta, očekuju i na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja – na izlasku, Metković, Gabela Polje i Mali Prolog – na ulasku).

PROMETNA PROGNOZA ZA 1. SVIBNJA | Author: Borna Filic/PIXSELL foto: Borna Filic/PIXSELL

U povratku pojačan promet bit će u nedjelju, u popodnevnim satima, na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, te na A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana. Pojačan promet očekuje se i prema graničnom prijelazu Macelj, na autocesti A2 Zagreb-Macelj. Kratki zastoji bit će mogući na naplatnim postajama Zagreb-istok (A3), Trakošćan (A2) i Lučko (A1). Zabrana za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t, bit će u četvrtak, 30. travnja od 15 do 23 sata, u petak 1. svibnja od 14 do 23 sata i u nedjelju, 3. svibnja od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama.

Zabrane u drugim državama povodom praznika rada:

SLOVENIJA: petak, 1. svibnja, subota, 2. svibnja i nedjelja, 3. svibnja od 8 do 21 sat.

AUSTRIJA: petak, 1. svibnja i nedjelja, 3. svibnja od 00.00 do 22 sata.

ITALIJA: petak, 1. svibnja od 8 do 22 sata.

NJEMAČKA: petak, 1. svibnja od 00.00 do 22 sata.

MAĐARSKA: od četvrtka, 30. travnja u 22 sata do petka, 1. svibnja u 22 sata.

Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija, pronaći na našim Internet stranicama (www.hak.hr), Facebook stranici i na našoj aplikaciji za pametne telefona, za Android, iOS i Windows operativne sustave. Mehaničari Hrvatskog autokluba dežurat će danonoćno, a pozivom na broj 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.