Početna Novosti 101 pregleda

Jaguar i Land Rover u 12 mjeseci prodali preko 600 tisuća auta

1

Jaguar Land Rover, vodeći britanski proizvođač luksuznih automobila, oborio je svoj rekord prodaje i to s više od 600 tisuća vozila, što je rast čak 16 posto...

U samo 12 mjeseci prodaja je u ovoj grupaciji porasla 16 %, a taj dobar rezultat šlag je na tortu stalnoga porasta prodaje već sedmu godinu zaredom. U posljednjem kvartalu 2016. prodano je 179.509 vozila, što je porast 13 % u odnosnu na isto razdoblje 2015. Ovog ožujka prodano je 90.838 auta, a to je rast od velikih 21 % u odnosu na ožujak 2016. Jedan od ključnih razloga su zasigurno Jaguarovi pristupačni F-Pace i XE modeli, kao i tek prestavljeni Range Rover Velar.

1 | Author: Naples Luxury Imports foto: Naples Luxury Imports

- S ponosom možemo reći kako Jaguar zauzima poziciju najbrže rastućega premium brenda u Europi, a porast je kontinuiran i na tržištima u Kini i Sjevernoj Americi. No, u isto vrijeme bilježimo i veliku potražnju modela F-Pace, Range Rover Evoque i Land Rover Discovery Sport - izjavio je Andy Goss, direktor prodaje JLR grupacije.

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.