Početna Novosti 23 pregleda

Rezervoarom kroz 12 država i postavio Guinnessov rekord

Guinnessov rekord

Audi A6 TDI je postavio novi Guinnessov rekord za prolazak kroz što više država s jednim spremnikom goriva uz prosječnu potrošnju 3,7 l/100km

S jednim spremnikom goriva Audi A6 2.0 TDI Ultra prošao je kroz Belgiju, Luksemburg, Francusku, Švicarsku, Lihtenštajn, Austriju, Njemačku, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, te Bosnu i Hercegovinu te se na kraju zaustavio u Srbiji gdje je ostao bez goriva. Ovom akcijom je Audi postao novi vlasnik Guinnessova rekorda vezanog uz prolazak kroz što više država s jednim spremnikom goriva.

Ukupno je Audi A6 2.0 TDI Ultra prevalio nevjerojatnih 1.865 km s jednim spremnikom goriva uz prosječnu potrošnju od samo 3,7 l/100km. To je dakako znatno bolje od deklariranih 4,2 l/100km koliko Audi A6 2.0 TDI Ultra prema Nijemcima troši. Kako bi oborili ovaj rekord vozači su prema unaprijed planiranoj ruti izbjegavali gradske gužve, autoceste ili planinska područja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.