Početna Novosti 418 pregleda

Jeste li znali? Škoda je jedan od najstarijih proizvođača automobila

POVIJEST: ŠKODA AUTO
Vidi galeriju 1/2
Jeste li znali? Škoda je jedan od najstarijih proizvođača automobila Jeste li znali? Škoda je jedan od najstarijih proizvođača automobila

Škoda Auto jedan je od najstarijih svjetskih proizvođača automobila. Od 1895. godine u češkoj središnjici u Mladoj Boleslavi prvo su se proizvodili bicikli, a ubrzo nakon toga motori i automobili

Škoda Auto jedan je od najstarijih svjetskih proizvođača automobila. Od 1895. godine u češkoj središnjici u Mladoj Boleslavi prvo su se proizvodili bicikli, a ubrzo nakon toga i motori i automobili. Trenutno raspolaže sa sedam gama modela: Citigo, Fabia, Roomster/Praktik, Rapid, Octavia te Yeti i Superb. U 2014. godini je kupcima u cijelom svijetu po prvi put isporučeno više od jednog milijuna vozila u jednoj godini; a od 1991, godine pripada Volkswagen koncernu, jednom od najuspješnijih svjetskih automobilskih koncerna.

Škoda unutar VW koncerna pored automobila samostalno proizvodi i razvija i automobilske komponente kao što su motori i mjenjači. Ima tri proizvodne lokacije u Češkoj; proizvodi u Kini, Rusiji, Slovačkoj i Indiji prvenstveno preko partnera iz koncerna te u Ukrajini i Kazahstanu s lokalnim partnerima. Škoda Auto zapošljava više od 25.800 djelatnika u cijelom svijetu i aktivan je na više od 100 tržišta.

POVIJEST: ŠKODA AUTO | Author: Škoda foto: Škoda

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.