Početna Novosti 30 pregleda

KIA u ožujku širom svijeta prodala preko 238 tisuća automobila

1
Vidi galeriju 1/4
KIA u ožujku širom svijeta prodala preko 238 tisuća automobila KIA u ožujku širom svijeta prodala preko 238 tisuća automobila KIA u ožujku širom svijeta prodala preko 238 tisuća automobila KIA u ožujku širom svijeta prodala preko 238 tisuća automobila

Na domaćem južnokorejskom tržištu prodaja je veća 21,6, a na ostalim tržištima 4,1 posto...

Iz korporacije Kia Motors stigao je izvještaj o prodaji novih automobila u ožujku. Ukupni konto na svim svjetskim tržištima iznosi 238.222 vozila, što je solidan pomak u odnosu na isto razdoblje lani. Kijin najprodavaniji model bio je sportski terenac Sportage, koji je je u ožujku našao put do 41.781 kupca.

1 | Author: Kia foto: Kia

 Model Cerato (na nekim tržištima se prodaje pod imenom Forte ili K3) - Kijin predstavnik u C klasi izvan Europe (na Starom kontinentu Kijine boje brani model cee’d) - bio je drugi najtraženiji model (25.720 vozila), a treće mjesto pripalo je velikome sportskom terencu Sorento sa 18.835 prodanih primjeraka. 

1 | Author: Kia foto: Kia

Kia je bila vrlo uspješna u ožujku i u Hrvatskoj, jer je prodala čak 141 vozilo, što je 40 % više nego u ožujku prošle godine kada je prodan 101 automobil. Najtraženiji modeli u našoj zemlji bili su spomenuti cee’d (82 vozila), Sportage (36) i Rio (21), koji je na odlasku.

1 | Author: Kia foto: Kia

Kia u Hrvatskoj s nestrpljenjem očekuje svibanj za kada je zakazan početak prodaje potpuno nove generacije Rija.

1 | Author: Kia foto: Kia

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.