Početna Novosti 93 pregleda

Kineska verzija velikog Phaetona spada u gornju klasu

VW Phideon
Vidi galeriju 1/4
Kineska verzija velikog Phaetona spada u gornju klasu Kineska verzija velikog Phaetona spada u gornju klasu Kineska verzija velikog Phaetona spada u gornju klasu Kineska verzija velikog Phaetona spada u gornju klasu

VW Phideon je kineska verzija velikog Phaetona, a spada u gornju klasu. Premda ide u prodaju u Kini, VW pokazivanjem u Ženevi ispituje reakcije europskih kupaca

VW Phideon je prema objašnjenju iz VW na štandu autosalona u Ženevi potpuno nova limuzina gornje klase za kinesko tržište.Naravno radi se o sedanu, trovolumenskoj karoseriji sa četvora vrata i klasičnim prtljažnikom na repu.

Ova serijska limuzina za Kinu ima puno toga preuzetog iz prije pokazanog koncepta VW C Coupé GTE na autosalonu Shanghai Auto Show održanog u prvoj polovici 2015. godine. Koliko ima zajedničkog u dizajnu s novim Phaetonom najavljenim za 2018. godinu to ćemo tek vidjeti.

VW Phideon | Author: VW foto: VW

Ime kineske limuzine Phideon je umjetna tvorevinna i ima fonetsko simbolično značenje 'Phide-on', koje sugerira na 'Fides', rimsku boginju lojalnosti. VW Phideon dugačak je 5,05 metara, širok 1,87 i visok 1,48 metara, a ima međuosovinski razmak veći od tri metra. Phideon koristi modularnu MLB platformu predviđenu za uzdužno ugrađivanje motora. Pokreće ga 3,0 V6 turbo benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem goriva sa 300 KS i 440 Nm. Ovaj motor dolazi u kombinaciji s pogonom na sve kotače 4Motion.

VW Phideon | Author: VW foto: VW

Kasnije bi ponuda trebala biti proširena i 2,0 litarskim benzinskim motroom sa četiri cilindra u kombinaciji s pogonom samo na prednje kotače. U planu je i Plug-in-Hybrid verzija koju pogoni benzinac od 210 KS i elektromotor od 124 KS. VW Phideon dolazi na kinesko tržište u trećem kvartalu 2016. godine, a cijena nije za sada poznata. VW Phideon zamišljen je samo za kinesko tržište, a izložen je u Ženevi s ciljem da se ispita kako europski kupci reagiraju na ovaj automobil, pa VW možda ha ponudi i u Europi na nekim tržištima.

VW Phideon | Author: VW foto: VW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.