Početna Novosti 24 pregleda

Koncept koji redefinira odnos čovjeka i automobila

Rinspeed Budii
Vidi galeriju 1/3
Koncept koji redefinira odnos čovjeka i automobila Koncept koji redefinira odnos čovjeka i automobila Koncept koji redefinira odnos čovjeka i automobila

Rinspeed Budii je koncept trans-urban SUV-a koji redefinira odnos čovjeka i automobila- Ima premijeru na autosalonu u Ženevi. Vvozilo s autonomnom vožnjom daljni je korak do robota korisnog u praksi

U modi je autonomna vožnja, dakle automobili koji voze sami bez utjecaja vozača. To je ujedno i glavna tema koncept automobila Rinspeed Budii koji će svoju premijeru imati na autosalonu u Ženevi koji se održava u prvoj polovici ožujka 2015. godine. Rinspeed je ostao vjeran svojoj tradiciji pa i ove godine, kao i mnogo godina prije, na autosalonu u Ženevi pokazuje prototip budućnost. Rinspeed Budii je koncept koji redefinira odnos čovjeka i automobila, odnosno kako će u bliskoj budućnosti izgledati individualan transport, odnosno vožnja u automobilima koji sami voze. Tako roboti koi se koriste uglavnom u zatvorenom i u proizvodnji izlaze doslovce na cestu i sudjelovati će u svakodnevnom životu čovjeka.

Rinspeed Budii | Author: Reuters foto: Reuters

Rinspeed Budii nije samo koncept autonomne vožnje, već se radi i o čistom električnom vozilu. Tako na primjer sustav upravljača steer-by-wire omogućava seljenje obruča upravljača tijekom vožnje od lijeve do desne strane na instrumentnoj ploči, pa može voziti vozač ili suvozač ili auto sam. Rinspeed Budii je u biti trans-urban SUV koji nudi sve što se od automobila bliske budućnosti očekuje, kako od pogona, sustava upravljanja, tako i komfora i prostora za putnike. 

Rinspeed Budii | Author: Reuters foto: Reuters

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.