Početna Novosti 113 pregleda

Kraj se ne nazire: I Porsche osumnjičen za varanje na emisijskim testovima

1
Vidi galeriju 1/2
Kraj se ne nazire: I Porsche osumnjičen za varanje na emisijskim testovima Kraj se ne nazire: I Porsche osumnjičen za varanje na emisijskim testovima

Nakon prošlotjednog skandala u kojemu je Audi optužen za varanje u A7 i A8 modelima, njemačko ministarstvo prometa uputilo je optužbu na adresu Porschea, zbog varanja na istome softveru...

Posljedicama 'Dieselgatea' još uvijek se ne nazire kraj. Štoviše, gotovo svaki tjedan saznajemo kako se neki novi proizvođač unutar VW Grupe suočava s istragom u matičnoj zemlji. Njemačka KBA agencija navodno istražuje je li se u Porsche automobilima koristio softver za detekciju pokreta volana u smislu očitavanja kada se vozilo nalazi na testiranju emisije štetnih plinova. 

1 | Author: AutoEvolution foto: AutoEvolution

Naime, KBA smatra kako je moguće da je proizvođač sportskih automobila koristio uređaj za lažiranje koji može otkriti testni ciklus, jer upravo kada on započne motor se sam rekalibrira kako bi ispuštao manje količine štetnih plinova. Za razliku od Volkswagena i Audija, Porsche je optužen da je sporni softver ugrađivao u modele s benzinskim motorom. 

1 | Author: Porsche foto: Porsche

U Porscheu negiraju sve optužbe i tvrde kako nijedan njihov automobil ne koristi takve uređaje. Službenih komentara ili sankcija iz njemačkoga ministarstva prometa dosada nije bilo. Podsjećamo, prošli je tjedan Audi optužen za ugrađivanje softvera za lažiranje u svoje V6 i V8 dizelske motore u modele A7 i A8. Njemačke su vlasti od Audija zatražile povlačenje spornih vozila, od kojih je polovica prodana u Njemačkoj. 

Komentari 0

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Autostart.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Autostart.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjetarukosi

    ništ novoga,

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.