Početna Novosti 29 pregleda

Kraj Volkswagenove trakavice u lipnju

gotov dieselgate
Vidi galeriju 1/3
Kraj Volkswagenove trakavice u lipnju Kraj Volkswagenove trakavice u lipnju Kraj Volkswagenove trakavice u lipnju

Izgleda kako su zastupnici kupaca spornih vozila, državni tužitelji SAD-a i njemački proizvođač automobila došli do zajedničkog jezika

Naime, 21.lipnja zakazan je susret na Federalnom sudu kako bi stranke dogovorile posljednje detalje oko odštetnih zahtjeva, nakon što je Volkswagen varao na testiranju emisije štetnih plinova na svojim automobilima.

gotov dieselgate | Author: Reuters foto: Reuters

Afera je kao bomba odjeknula u rujnu prošle godine, a vozila na kojima su ugrađeni pogrešni softveri su ona sa 2.0-litrenim TDI motorima. Iz Volkswagena iskazuju zadovoljstvo da se cijela priča primiče kraju i žele da se svaki kupac na zadovoljavajući način obešteti odštetama i popravcima na njihovim vozilima.

gotov dieselgate | Author: Reuters foto: Reuters

Ukupno je zahvaćeno 482.000 vozila koja će, prema želji kupaca, VW popravljati ili odkupiti. Procjena je da će, kada se cijela priča završi, njemački proizvođač iz Wolfsburga biti siromašniji za nekoliko milijardi dolara.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.