Početna Novosti 73 pregleda

Kupe u lovu na nove kupce agresivnijim redizajnom

Toyota GT86
Vidi galeriju 1/2
Kupe u lovu na nove kupce agresivnijim redizajnom Kupe u lovu na nove kupce agresivnijim redizajnom

Redizajnirana Toyota GT86 ima premijeru na salonu automobila u New Yorku. Očekivani početak prodaje je krajem 2016.

Toyota GT86 brat blizanac je sa Subaru BRZ-om. Oba modela su svojom pojavom znatno osvježila ponudu usko specijaliziranog segmenta sportskih kupea. Premda se ne radi o segmentu u kojem se prodaju velike količine automobila, GT86 je osvojio kupce koji prije svega znaju uživati u pravoj vožnji, a to si istovremeno financijski mogu priuštiti. Sportski 2+2 kupe na tržištu je od 2012 godine i sada je već vrijeme da ga malo ofriškaju i moderniziraju. Toyota je izabrala autosalon u New Yorku na kojem će premijerno pokazati redizajniranu verziju.

Redizajnerski zahvati nisu bili opširni, ali dovoljno su temeljiti da značajno ofriškaju ovaj sportski kupe. Toyotin sportski model sada je dobio agresivniji izgled, s većim središnjim usisom zraka koji jasno ističe nisku silueta automobila. Tu su i osvježena LED dnevna svjetla i pokazivačima smjera, nova svjetla za maglu i drukčiji branik. Na stražnjem kraju su također nova LED svjetla i redizajnirani branik. Novi su i aluminijski naplatci.

Toyota GT86 | Author: TOYOTA foto: TOYOTA

I unutrašnjost kabine je ofriškana. Nova su sjedala, a kombinacija koža-alkantara je na popisu dodatne opreme. Ukupan dojam poboljšavaju i novi srebrni šavovi na sjedalima te sportski upravljač s integriranim kontrolama za audio sustav i postavljenim logom 86 na središnjem poklopcu. GT86 je dobio male novosti i na tehnici kako bi se poboljšala dinamika vožnje. Dorađen je ovjes i amortizeri te je promijenjen hod opruga kako bi Toyotin sportaš bio agilniji nego ikad prije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.