Početna Novosti 63 pregleda

Lamborghini povlači Aventadore zbog opasnosti od požara

Aventador u plamenu
Vidi galeriju 1/4
Lamborghini povlači Aventadore zbog opasnosti od požara Lamborghini povlači Aventadore zbog opasnosti od požara Lamborghini povlači Aventadore zbog opasnosti od požara Lamborghini povlači Aventadore zbog opasnosti od požara

Iz prometa su povučena ukupno 1453 vozila zbog mogućnosti požara uzrokovana punjenjem spremnika goriva "do čepa"

Na samu riječ Lamborghini među prvim stvarima koje nam padaju na pamet jesu upravo model Aventador i njegov moćni V12 motor. Pun spremnik i Lamborghini zvuče kao savršena kombinacija, ali ako se napuni spremnika goriva doslovno do vrha, može doći do požara uzrokovana dodirom goriva s vrućim ispušnim cijevima koje su smještene tik do spremnika.

No, do požara može doći isključivo u slučaju "prepunjenja" spremnika i vožnje na 100 % mogućnosti automobila, odnosno "gasom do daske". Do zapaljenja automobila dosada nasreću nije došlo, zabilježen je samo jedan slučaj s istopljenim dijelovima oko rezervoara i ispušnoga sustava. 

Aventador | Author: www.hyperveloce.com foto: www.hyperveloce.com

U talijanskoj kompaniji zaključili su kako je to dovoljan razlog da povuku 1453 Aventadora radi preinaka na ispušnom sustavu i spremniku goriva, uključujući i specijalna izdanje Super Veloce, Anniversario te Miura Homage.

SV | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Također, na servis je pozvan i model Veneno, poznat po seriji od samo tri primjerka koja su ikada izašla u prodaju, a danas na aukcijama dostižu cijenu veću od 7 milijuna eura. 

Veneno | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.