Početna Novosti 82 pregleda

Legenda još živi: Volkswagen Bulli proslavio je 70. rođendan

1
Vidi galeriju 1/3
Legenda još živi: Volkswagen Bulli proslavio je 70. rođendan Legenda još živi: Volkswagen Bulli proslavio je 70. rođendan Legenda još živi: Volkswagen Bulli proslavio je 70. rođendan

Jedno od najupečatljivijih vozila prošloga stoljeća zasigurno je legendarni VW-ov kombi koji je proživio apsolutno sve i opstao do danas...

1 | Author: AutoEvolution foto: AutoEvolution

Na ranču Cowboy u Markuševcu Turopoljskom legendarni Volkswagenov kombi proslavio je sedam desetljeća postojanja. Ovo dugovječno vozilo u obliku kombija najpopularnije je bilo u vrijeme “Djece cvijeća”, a sedamdesetih godina prošloga stoljeća gotovo nije bilo nijednog akcijskoga filma u kojemu se Bullijem nisu vozili oni s druge strane zakona pa je dobio i nadimak “Terorist”.

1 | Author: Pinterest foto: Pinterest

Njime su Europom i svijetom prokrstarili mnogi hipiji, a i sam John Lenon, šef Beatlesa u njemu se provozao cijelom Europom. Ovaj je kombi mjenjao lica po potrebi, a znao je biti kamionet, kamper, minibus, čak i autobus. Po najavama iz njemačkoga giganta, nova verzija bit će pokretana strujom.

1 | Author: Volkswagen Hrvatska foto: Volkswagen Hrvatska

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.