Početna Novosti 45 pregleda

McQueenov Porsche prodan za 1,95 milijuna dolara

Porsche 930 Turbo Carrera
Vidi galeriju 1/6
McQueenov Porsche prodan za 1,95 milijuna dolara McQueenov Porsche prodan za 1,95 milijuna dolara McQueenov Porsche prodan za 1,95 milijuna dolara McQueenov Porsche prodan za 1,95 milijuna dolara McQueenov Porsche prodan za 1,95 milijuna dolara McQueenov Porsche prodan za 1,95 milijuna dolara

Steve McQueenov sportski automobil Porsche 930 Turbo Carrera iz 1976. godine na aukciji je prodan za 1,95 milijuna dolara

Steve McQueen je legendarni glumac koji je poznat po tome da je bio strastveni ljubitelj brzih automobila, osobito onih sportskih i trkaćih, a posebno je bio sklon automobilima marke Porsche. Kada je Porsche najavio početak proizvodnje svog novog modela Porsche 911 Turbo Carrera (interno ime Porsche 930), Steve McQueen je odmah naručio primjerak za sebe.

Porsche 930 Turbo Carrera | Author: Mecum Auctions foto: Mecum Auctions

Bilo je to 1976. godine, a sam primjerak automobila označen je kao posljednji specijalno naručeni automobil Steve McQueena prije njegove smrti 7. studenog 1980. godine. Porsche ima svijetlo sivu boju karoserije s crnom unutrašnjošću, a pokreće ga 3,0 litarski turbo motor hlađen zrakom sa šest cilindara. To je američka verzija sa 234 KS koja je dolazila onda samo sa ručnim mjenjačem sa četiri stupnja prijenosa.

Porsche 930 Turbo Carrera | Author: Mecum Auctions foto: Mecum Auctions

U ondašnje vrijeme perfromanse su bile spektakularne. S mjesta do stotke je ubrzao za manje od 5,5 sekunde, a potegnuo je do najveće brzine 248 km/h. Na aukciji tvrtke Mecum Auctions ovaj automobil postigao je cijenu od 1,95 milijuna dolara.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.