Početna Novosti 4050 pregleda

Međunarodna vozačka dozvola: U kojim zemljama je morate imati!

vozacka
Vidi galeriju 1/5
Međunarodna vozačka dozvola: U kojim zemljama je morate imati! Međunarodna vozačka dozvola: U kojim zemljama je morate imati! Međunarodna vozačka dozvola: U kojim zemljama je morate imati! Međunarodna vozačka dozvola: U kojim zemljama je morate imati! Međunarodna vozačka dozvola: U kojim zemljama je morate imati!

Ako imate važeću vozačku dozvolu izdanu u Hrvatskoj možete zatražiti i međunarodnu vozačku dozvolu, a u nekim je državama obavezna

Međunarodna vozačka dozvola je isprava kojom vozač dokazuje pravo na upravljanje vozilom u inozemstvu. Riječ je o prijepisu važeće hrvatske vozačke dozvole, koji se u inozemstvu koristi uz originalnu ispravu. Međunarodna vozačka dozvola potrebna je u svim državama svijeta ako ne putujete svojim vozilom, odnosno ako u inozemstvu koristite vozilo sa stranim registarskim oznakama ili rent-a-car.

vozacka | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Ako koristite vlastito vozilo, s hrvatskim registracijskim oznakama, međunarodna vozačka dozvola potrebna vam je u svim državama izvan Europe, a u Europi vam je potrebna u Turskoj, svim državama bivšega SSSR-a, u Albaniji i na Kosovu. Ako koristite vozilo sa stranim registarskim oznakama ili rent-a-car u Europi, međunarodna vozačka dozvola vam je potrebna u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. Izdavanje međunarodne vozačke dozvole možete zatražiti u Hrvatskom autoklubu (HAK) i ovlaštenim autoklubovima u cijeloj zemlji, pod uvjetom da imate važeću hrvatsku vozačku dozvolu. Izdavanje stoji 170 kuna, a treba priložiti važeću vozačku dozvolu, osobnu iskaznicu, dvije fotografije, ispunjeni obrazac izjave, koji se može skinuti sa stranica Hrvatskog autokluba.

Komentari 0

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Autostart.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Autostart.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Carinik

    Znaci, ukoliko rentam auto u Split i putujem tim automobilom za Dubrovnik, u Bosni me mogu zatraziti internacionalnu vozacku dozvolu? I ako je nemam? Koje su kazne? Hvala!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.