Početna Novosti 907 pregleda

Mercedes-Benz je najvrjedniji brend automobila na svijetu

1
Vidi galeriju 1/2
Mercedes-Benz je najvrjedniji brend automobila na svijetu Mercedes-Benz je najvrjedniji brend automobila na svijetu

Vrijednošću brenda čak 43,9 milijardi američkih dolara proizvođač iz Stuttgarta prestigao je drugoplasiranu Toyotu, koja stoji na 43,7 milijardi.

Godišnji izveštaj tvrtke Brand Finance pokazao je tko je najbogatiji i najvrjedniji u autoindustriji. Mercedes-Benz tako je zabilježio rast 24 posto u odnosu na godinu prije i njegova vrijednost iznosi 43,9 milijardi dolara. Rezultat je to izvanredno dobre prodaje u 2017., jer je Mercedes diljem svijeta isporučio čak 2,3 milijuna automobila, što je 9,9 posto više nego u 2016. 

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Na drugome je mjestu Toyota, koja je pretrpjela pad vrijednosti 6 posto i treutačno vrijedi 43,7 milijardi dolara. BMW je usprkos porastu 6 posto pao jednu poziciju (na treće) niže te sada vrijedi 41,8 milijardi dolara. U deset najvrjednijih autobrendova su još redom Volkswagen, Honda, Nissan, Porsche, Ford, Audi i Chevrolet. Vođena je i evidencija o deset najsnažnijih brendova automobila, prema ljestvici BSI. Najsnažniji brend je Ferrari, a slijede ga Porsche, Jaguar itd.

1 | Author: Brand Finance foto: Brand Finance

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.