Početna Novosti 16 pregleda

Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept

Volkswagen ID Concept
Vidi galeriju 1/12
Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept Na pariškom salonu automobila predstavljen Volkswagenov ID Concept

Večer prije početka salona automobila u Parizu, Volkswagen je službeno predstavio svoj futuristički koncept pod imenom ID

Taj model predstavlja studiju električnog vozila, planiranog za serijsku proizvodnju 2020. godine. Pokreće ga elektromotor snage 170 KS, a prema najavama, sa jednim punjenjem baterija autonomija će se kretati od 400, pa čak do 600 kilometara, zavisi o zahtjevima i uvjetima vožnje.

Jedna od karakteristika ovog koncepta je izuzetno aerodinamična karoserija, bez karakteristične maske hladnjaka. Ovo je prvi model iz Volkswagena koji je projektiran na MEB platformi (Modular Electric Drive). U Volkswagenu najavljuju i mogućnost autonomne vožnje, koja će u serijskoj verziji biti ponuđena od 2025. godine.

Volkswagen ID Concept | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Sigurno je da će predstavljanje koncepta pomoći preslagivanju tvrtke, koje će, prema nedavnim izjavama CEO-a Matthiasa Müllera, trajati tri godine.“Think New” (Misli novo), službena je tema ovogodišnjeg nastupa Volkswagena na pariškom salonu automobila.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.