Početna Novosti 287 pregleda

Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay

Dodge Charger
Vidi galeriju 1/13
Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay Na prodaju Dodge Charger koji su posjedovali Bruce Willis i Jay Kay

Potkraj veljače britanska aukcijska kuća ponudit će na prodaju Dodge Charger iz 1969. godine, a mogao bi postići cijenu i do 67.700 eura

Impozantna crna boja visokoga sjaja i unutrašnjost presvučena kožom, koja nije originalna već ju je po narudžbi svojevremeno dao ugraditi Jay Kay, ovoj ikoni američke automobilske povijesti podaruju jedinstven i karizmatičan izgled. Lista specifikacija ukazuje na puno sličnosti sa zlikovčevim Chargerom iz kultnoga filma Bullitt i jedne od najvećih filmskih potjera.

Dodge Charger | Author: AutoClassics foto: AutoClassics

Bruce Willis je upravo ovaj automobil dobio na poklon od svoje prve žene Demi Moore, a u njegovu je vlasništvu bio deset godina, prije nego što ga je kupio Jay Kay i dovezao u Veliku Britaniju. Svaki Dodge Charger proizveden te godine vrijedna je investicija, bez obzira na slavni pedigre vlasnika, jer predstavlja najrjeđu i najpopularniju godinu proizvodnje toga modela. Ova ikona američke kulture i stila, osobito model proizveden 1969. godine, zahvaljujući i pojavljivanju u mnoštvu kultnih filmova, postao je sinonim američke autoindustrije.

Dodge Charger | Author: AutoClassics foto: AutoClassics

Bogata povijest ovoga jedinstvenog automobila uključuje opsežnu dokumentaciju i račune, osobito one otkad je stigao na britansko tlo. Jay Kay je uložio oko 29.000 eura samo u doradu i nabrijavanje motora, kako bi ovaj "American muscle" doveo do savršenstva. Riječ je o 8.2-litrenome motoru V8, s trostupanjskim automatskim mjenjačem koji jednako dobro zvuči kao što i ubrzava.

Dodge Charger | Author: AutoClassics foto: AutoClassics

Očekuje se kako će ovaj djelić povijesti postići cijenu od 56.400 do 67.700 eura, a predstavljat će središnji događaj Silverstone Retro Race Weekenda, jednog od najprestižnijih evenata u kalendaru europske motorsport scene.

Dodge Charger | Author: AutoClassics foto: AutoClassics Dodge Charger | Author: AutoClassics foto: AutoClassics Dodge Charger | Author: AutoClassics foto: AutoClassics

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.