Početna Novosti 35 pregleda

Najprodavaniji auto u Europi u novom izdanju i u Hrvatskoj

Renault Clio
Vidi galeriju 1/7
Najprodavaniji auto u Europi u novom izdanju i u Hrvatskoj Najprodavaniji auto u Europi u novom izdanju i u Hrvatskoj Najprodavaniji auto u Europi u novom izdanju i u Hrvatskoj Najprodavaniji auto u Europi u novom izdanju i u Hrvatskoj Najprodavaniji auto u Europi u novom izdanju i u Hrvatskoj Najprodavaniji auto u Europi u novom izdanju i u Hrvatskoj Najprodavaniji auto u Europi u novom izdanju i u Hrvatskoj

Grandtour, kako u Renaultu zovu svoj kompaktni karavan, osjetno je veći od klasičnog Meganea, kao u prtljažniku tako i na stražnjoj klupi. Najsnažniji ima čak 205 KS

Renault je redizajnirao automobil koji uvjerljivo nosi titulu najprodavanijeg modela u povijesti našeg tržišta, a trenutno drži i sam vrh prodajnih ljestvica na europskom tržištu. Francuzi su očito vrlo zadovoljni rezultatima koje postiže, ali i njegovim još uvijek svježim izgledom tako da u redizajn Clia nisu uložili preveliki napor. Potrebno je dobro se zagledati ne bi li se uočile neke značajnije promjene. Redizajnirani Clio je tako dobio nove prednje i stražnje odbojnike te nova prednja i stražnja svjetla i tu popis svih vanjskih promjena prestaje.

Renault Clio | Author: Renault foto: Renault

Unutra je to učinjeno još diskretnije, modificiran je jedino multimedijalni sustav sa zaslonom osjetljivim da dodir te su redizajnirana sjedala. Tu su i nove vanjske i unutrašnje boje. U pogledu motorizacije Clio je dobio pojačanje na dizelskoj strani gdje novost predstavlja 1,5 dCi motor sa 110 KS s kojim Clio u prosjeku troši 3,5 l/100 km prema tvornički podacima. Benzinski TCe motor sa 120 konjskih snaga od sada je moguće dobiti i u kombinaciji s ručnim mjenjačem.

Renault Megane | Author: Renault foto: Renault

Osnovni Clio (razina Life, bez klime) stoji 79.400 kuna, a mnogo bolje opremljeniji Zen 89.400 kuna. Riječ je modelima s benzinskim motorom snage 75 KS, dok osnovni dizel stoji 94.400 kuna. Obnovljen je i sportski Clio R.S. na kojem su najupadljivija novost dodatna svjetla koja osim kao dnevna služe i kao dodatak za duga svjetla. Clio R.S. i dalje dolazi u dvije izvedbe snage 200 i 220 KS.

Renault Clio | Author: Renault foto: Renault

Usporedno s novim Cliom u Hrvatsku je stigao i karavanski Megane Grandtour. Automobil koji se izgledom ugleda na Talisman karavan, zbog veće dužine i međuososvinskog razmaka osjetno je prostraniji od klasičnog Meganea.

Renault Megane | Author: Renault foto: Renault

Na stražnjoj klupi ima mnogo više mjesta za noge, a u prtljažnik stane više od 500 litara. Motorizacija za Grandtour identična je kao i za klasični Megane, a top model je GT, s benzinskim turbomotomorom i 205 KS. Prodaja Grandtoura u Hrvatskoj počinje uskoro, a novi Clio je već stigao u salone.

Komentari 0

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Autostart.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Autostart.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • VitoBH

    Smeće iz Renola.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.