Početna Novosti 133 pregleda

Najsigurniji u kategoriji malih gradskih auta po Euro NCAP-u

Nova Honda Jazz
Vidi galeriju 1/2
Najsigurniji u kategoriji malih gradskih auta po Euro NCAP-u Najsigurniji u kategoriji malih gradskih auta po Euro NCAP-u

Euro NCAP je poslije testiranja novoj Hondi Jazz dao nagradu 'Best in Class 2015' u kategoriji malih gradskih automobila

Nova Honda Jazz je osvojila prestižnu nagradu “Best in Class 2015” nezavisne Euro NCAP organizacije u kategoriji malih gradskih automobila. Euro NCAP je nezavisna organizacija koja se od 1997. godine bavi ispitivanjima sigurnosti automobila. Honda Jazz je zajedno s još devet automobila iz svoje klase bila podvrgnuta testiranju te je ostvarila najbolji rezultat i osvojila maksimalnih 5 zvjezdica. Svake godine, Euro NCAP objavljuje listu automobila koji su ostvarili najbolje rezultate u svojim kategorijama. Prestižnu titulu „Best in Class“ dobiva onaj automobil koji ostvari zbirno najbolji rezultat na četiri područja ocjenjivanja: sigurnost odraslih putnika, sigurnost djece, sigurnost pješaka i opremljenost sigurnosnim sustavima. Zbroj rezultata dobivenih na ova četiri područja čine osnovu usporedbe.

Nova Honda Jazz | Author: HONDA foto: HONDA

Pored sustava pasivne sigurnosti i Hondine ACE (Advanced Compatibility Engineering) karoserije koja energiju nastalu pri sudaru upija i odvodi dalje od putničkog prostora, sustavi aktivne sigurnosti su također odigrali značajnu ulogu u dobivanju ovog iznimnog priznanja. Sve Honde Jazz, neovisno o razini opreme, serijski su opremljene sa sustavom aktivnog kočenja koji do brzine od 32 km/h prati promet ispred vas, upozorava vas na opasnost od sudara te u iznimnim situacijama samostalno započinje s kočenjem. Srednji i viši paketi opreme u seriji dolaze s naprednim sustavom pomoći pri vožnji koji objedinjuje čitav niz sustava aktivne sigurnosti poput sustava upozorenja na opasnost od frontalnog sudara, sustava prepoznavanja prometnih znakova, inteligentnog limitatora brzine, sustava upozorenja pri napuštanju prometnog traka te sustava aktivnih dugih svjetala.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.