Početna Novosti 34 pregleda

Najveći porast cijena goriva ikad: Spremnik skuplji 28,5 kn

SKUPO GORIVO U HRVATSKOJ
Vidi galeriju 1/3
Najveći porast cijena goriva ikad: Spremnik skuplji 28,5 kn Najveći porast cijena goriva ikad: Spremnik skuplji 28,5 kn Najveći porast cijena goriva ikad: Spremnik skuplji 28,5 kn

Kao mjere za smanjenje deficita Vlada je povećala trošarine na goriva i cigarete. Prvo poskupljenje goriva je bilo u subotu, a od ponoći skuplje je još 30-ak lipa

Gorivo u Hrvatskoj poskupjelo je najviše ikada kada se zbroje poskupljenje zbog trošarina u subotu i današnje poskupljenje, piše portal cijenagoriva.info. Litra Eurosupera 95 od utorka je skuplja 32 lipe, čime ukupno poskupljenje iznosi 57 lipa u posljednja četiri dana. Cijena se kreće između 10,14 i 10,15 kuna ovisno o kompaniji. Ovo je ujedno i najviša cijena ove vrste goriva od početka studenoga prošle godine. Prosječni spremnik od 50 litara u utorak skuplji za čak 28,5 kuna u odnosu na prošli tjedan.

SKUPO GORIVO U HRVATSKOJ | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Litra Eurodizela u utorak je poskupila između 29 i 32 lipe, ovisno o kompaniji i sada se prodaje između 9,37 i 9,40 kuna. U posljednja četiri dana litra ove vrste gorivaposkupjela je ukupno 55 lipa, čime je prosječni spremnik od 50 litara skuplji čak 27,5 kuna. I Eurodizelu je cijena najviša od kraja studenog prošle godine.

SKUPO GORIVO U HRVATSKOJ | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Pojeftinio autoplin

S druge strane, autoplin je pojeftinio šesti tjedan zaredom i to za dvije lipe. U posljednjih šest tjedana, spremnik od 50 litara ove vrste goriva pojeftinio je ukupno 43,5 kuna. Podsjetimo, na sastanku u Bruxellesu ministri Boris Lalovac i Branko Grčić predložili su EU-u uštedu od 1,5 milijardi kuna, no Europska komisija je tražila uštedu dodatnih 1,3 milijarde kuna. Kao mjere za smanjenje deficita Vlada je povećala trošarine na goriva i cigarete.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.