Početna Novosti 15 pregleda

Nasljednik modela DB9 s modernijom tehnikom

Aston Martin DB11

Aston Martin DB11 pokreće V12 sa 608 KS. To je najsnažniji DB model svih vremena

Već i ptičice na drveću znaju kako tajni agent James Bond već godinama uživa za upravljačem super automobila marke Aston Martin. Na autosalonu u Ženevi Aston Martin je premijerno pokazao svoj najnoviji adut u sportko-luksuznoj izvedbi DB11. Radi se u biti o nasljedniku modela DB9, ali s puno modernijom tehnikom. No, poslije skidanja pokrova s automobila na štandu Astona Martina svima je jasno kako se radi o klasičnom Aston Martinu, provjerene tehnike i dobro znanog dizajna.

Aston Martin DB11 ispod prednjeg poklopca ima V12 motor obujma 5,2 litre koji daje najveću snagu 608 KS i najveći okretni moment 700 Nm. Sada je sasvim jasno kako je DB11 uvjerljivo najsnažniji DB model svih vremena. Do stotke sprinta za 3,9 sekunde, a potegne do najveće brzine 322 km/h. Za prijenos snage koristi se automatski mjenjač sa osam stupnjeva prijenosa. U Njemačkoj Aston Martin DB11 košta 205.000 eura što je na nivou Porschea 991 Turbo S. Početak prodaje najavljen je za četvrti kvartal 2016. godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.