Početna Novosti 15 pregleda

Nasljednik Veyrona imat će oko 300 konja više

BUGATTI CHIRON
Vidi galeriju 1/2
Nasljednik Veyrona imat će oko 300 konja više Nasljednik Veyrona imat će oko 300 konja više

Bugatti Chiron ima premijeru na autosalonu u Ženevi u ožujku 2016. - 8,0 litarski W16 motor sa četiri turbopunjača (dva električna) daje oko 1500 KS

Bugatti je potvrdio kako će se njegov novi super automobil zvati Chiron, te će biti premijerno predstavljen na autosalonu u Ženevi koji se održava u prvoj polovici ožujka 2016. godine. Bugatti Chiron je nasljednik popularnog Veyrona. Za sada nisu poznati tehnički detalji serijske verzije Chirona. Chiron donosi čak 92% novih ili značajno modificiranih dijelova, a koristi se provjerena tehnika modela Veyron, no bit će temeljito dorađena i poboljšana. Chiron će pokretat 8,0 litarski W16 benzinski motor koji dolazi sa četiri turbopunjača, od toga su dva električna, a tu je i hibridni sustav, te se ukupna snaga vrti oko 1500 KS, a okretni moment oko 1500 Nm.

BUGATTI VEYRON | Author: Bugatti foto: Bugatti

Pored spomenutih e-turbopunjača mogu se očekivati sustavi izravnog ubrizgavanja, deaktivacije cilindara, dorađeni 7-stupanjski mjenjač s dvije spojke, pogon na sva četiri kotača sa sustavom raspodjele okretnog momenta... Kako je najavljena i manja težina zbog većeg korištenja ugljičnih vlakana u izradi, performanse bi trebale biti vrhunske – ubrzanje do stotke malo iznad 2,0 sekunde, a top speed oko 465 km/h. To su neslužbene performanse, tako da svi s nestrpljenjem očekuju da Bugati objavi konačne performanse serijskog modela. Bugatti Chiron trebao bi biti najsnažniji, najbrži, najluksuzniji i najekskluzivniji sportski super automobil na svijetu. Vjerujemo kako će mu cijena biti astronomska.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.